Problems since latest upgrade of Adobe AIR

Timwi · 16049

peter

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 79
Reply #30 on: June 28, 2010, 04:18:32 pm
I am running a laptop with 2 gig memory and windows vista 32bit.  I play the game in fullscreen mode, and damn, if my head is not sore from all the wall banging it has been doing lately when playing this game.

I will be "Downgrading" to the previous version of AIR I think, as it has almost destroyed the enjoyment I was getting from CW due to the lags and delays.  Not that I mind spending 4 hours playing a map, but when it should have taken me 20 minutes I get just a touch annoyed.  When it takes at least 10 seconds of gameplay for the mouse click to be recorded or the pause to work it does not help playing the game.

I know this is not the right place, but if I could have just one wish for the game it would be a save feature.

Edited to add I tried the flash trainer with no issues, although hated playing in such a small window, lol

Edited to add more, I just love the way AIR wants me to update just after I have backdated, I may fall for it once, but not a second time!  (Unless it is Microsoft, then I always fall for them saying their new versions are the best ever!)

Final edit:  After downgrading to AIR 1.5.3 I have had no issues with delays, and have just managed to do a map that yesterday took me 38 minutes to do in 20 minutes today.  The fun just came back to the game :D
« Last Edit: June 28, 2010, 05:07:31 pm by peter »



PHOENIX79

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 99
Reply #31 on: June 29, 2010, 11:39:25 am
I uninstalled creeper world to get rid of the air update, but now I can't reinstall creeper world. my old link from when I purchased it doesn't work.   what now?



DarthVader12

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 86
Reply #32 on: June 29, 2010, 12:48:38 pm
So if you are running the following operating systems that are highlighted in red you are most likely to have a problem.

Windows XP 32 bit
Windows XP 64 bit (Untested)

Windows Vista 32 bit
Windows Vista 64 bit (Untested)

Windows 7 32 bit
Windows 7 64 bit (Strange for some people only)
« Last Edit: June 30, 2010, 07:08:38 pm by DarthVader12 »



UpperKEES

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 5525
  • The Creeper is getting deeper.... into me.
Reply #33 on: June 29, 2010, 01:20:21 pm
Vista 32 bit also, see Peter's post, so I guess just any Windows version. Some people just don't notice it when they just bought a brand new (very fast) computer.

My CW1 maps: downloads - overview
My CW2 maps: downloads - overview


PHOENIX79

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 99
Reply #34 on: June 30, 2010, 01:19:36 am
Yeah I'm running windows vista which hasn't given me TOO many problems.  Using the old version of AIR now, and its much better.



knucracker

  • Administrator
  • *****
    • Posts: 11749
Reply #35 on: June 30, 2010, 03:45:20 pm
Adobe seems to be taking this issue seriously and reports that they are working on it.  In the mean time here is a page with the old version of AIR and a way to stop it from prompting you to upgrade...
http://kb2.adobe.com/cps/853/cpsid_85304.html




amohr

  • Newbie
  • *
    • Posts: 1
Reply #36 on: July 01, 2010, 04:03:41 pm
This issue should be fixed in 2.0.3.



Krell

  • Full Member
  • ***
    • Posts: 164
  • Creativity and Logic, the deadliest combination
Reply #37 on: July 27, 2010, 12:02:04 pm
*sigh* I know it's a lot of code they have to sift through, but seriously they still haven't fixed this?



UpperKEES

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 5525
  • The Creeper is getting deeper.... into me.
Reply #38 on: July 27, 2010, 01:33:06 pm
They promised to have it fixed in the first half of August. Must have been something very complicated, because it's indeed taking very long.

My CW1 maps: downloads - overview
My CW2 maps: downloads - overview


UpperKEES

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 5525
  • The Creeper is getting deeper.... into me.
Reply #39 on: August 11, 2010, 01:13:06 pm
News from Adobe:

Quote
I'm happy to announce that the AIR 2.0.3 runtime was released this afternoon.
You should get an automatic notification shortly after relaunching your AIR
application, but you can also grab it directly at http://get.adobe.com/air.
This build fixes all performance bugs reported against the 2.0.2 runtime.
 
Please let us know if you run into any problems with this release.  I've
started two new forums specifically for
http://forums.adobe.com/community/air/performance and
http://forums.adobe.com/community/air/problems so we make sure to give those
posts our highest priority.

Please post here if your performance problems are gone, so I can update myself. ;D

My CW1 maps: downloads - overview
My CW2 maps: downloads - overview


Karsten75

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 6822
Reply #40 on: August 11, 2010, 01:23:30 pm
News from Adobe:

Quote
I'm happy to announce that the AIR 2.0.3 runtime was released this afternoon.
You should get an automatic notification shortly after relaunching your AIR
application, but you can also grab it directly at http://get.adobe.com/air.
This build fixes all performance bugs reported against the 2.0.2 runtime.
 
Please let us know if you run into any problems with this release.  I've
started two new forums specifically for
http://forums.adobe.com/community/air/performance and
http://forums.adobe.com/community/air/problems so we make sure to give those
posts our highest priority.

Please post here if your performance problems are gone, so I can update myself. ;D


Since you are following it so closely, why don't *you* upgrade and then post here to let us know if the issues are fixed? :P

"Any leftover cabbage can and will be mixed with mayo"
   - Cole's Law


UpperKEES

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 5525
  • The Creeper is getting deeper.... into me.
Reply #41 on: August 11, 2010, 01:32:51 pm
I could, but I'm never that eager to update to a newer version when the old one works fine. Some others do the opposite (probably because you often may expect performance improvements and/or bug fixes), so I rather wait for their experiences.

Edit 1: also see here for a possible change of behaviour Virgil's comments on this update.

Edit 2: I updated and it seems to work fine for me. :)
« Last Edit: August 18, 2010, 03:44:11 pm by UpperKEES »

My CW1 maps: downloads - overview
My CW2 maps: downloads - overview


peter

  • Jr. Member
  • **
    • Posts: 79
Reply #42 on: August 18, 2010, 06:49:16 pm
I think with this upgrade I will wait till someone tells me it makes the game run and play better.  Until then I shall stick with my ancient version of AIR.



Karsten75

  • Hero Member
  • *****
    • Posts: 6822
Reply #43 on: August 18, 2010, 07:09:17 pm
I've upgraded and don't notice anything out of the ordinary.

"Any leftover cabbage can and will be mixed with mayo"
   - Cole's Law


Echo51

  • Sr. Member
  • ****
    • Posts: 1139
  • Always lurking in chat, just not always aware
Reply #44 on: August 19, 2010, 02:04:32 am
Nothing noticed here either, on Win 7 32bit and Mac OSX 10.6.4 :P

Join the chat! :D
- The only echo present here...